Go To Global Site
Добре дошли в сайта UCB България

Продукти

Продуктите на UCB създават реална промяна в живота на хората по целия свят. Част от нашите продукти са сред лидерите в своята област. 

За да получите повече информация, моля, изберете съответния лекарствен продукт.

Ако сте медицински специалист – моля, прочетете кратката характеристика на продукта. Приемайки достъпа до тази информация, Вие поемате отговорността и потвърждавате, че сте медицинско лице.

Ако сте лице без медицинско образование – моля, прочетете листовката на продукта.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Винаги спазвайте указанията на Вашия лекар.

НЕВРОЛОГИЯ

Logos

 

 

Briviact® е показан като допълваща терапия при лечението на парциални пристъпи със или без вторична генерализация при възрастни, юноши и деца на възраст над 4 години с епилепсия.

 

В Европа Vimpat® (lacosamide) е показан за монотерапия и допълваща терапия при лечението на парциални пристъпи със или без вторична генерализация при възрастни, юноши и деца, навършили 4-годишна възраст, с епилепсия.

 

Fintepla е показан за лечение на пристъпи, свързани със синдром на Dravet и синдрома на Lennox-Gastaut, като допълваща терапия към други антиепилептични лекарства при пациенти на възраст 2 и повече години. 

ИМУНОЛОГИЯ

Cimzia (certolizumab pegol) при възрастни пациенти, е показан за лечение на:

-  умерен до тежък, активен ревматоиден артрит (RA), при който отговорът към болест-модифициращи антиревматични лекарства (DMARDs), включително МТХ, е недостатъчен. Cimzia® може да се прилага самостоятелно или в комбинация с метотрексат.

- тежък активен анкилозиращ спондилит, с недостатъчен отговор към или непоносимост към нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС)

- тежък активен аксиален спондилоартрит без рентгенографски данни за AS, но с обективни признаци на възпаление от повишен С-реактивен протеин (CRP) и/или ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), които са имали недостатъчен отговор към или непоносимост към НСПВС.

- активен псориатичен артрит, в комбинация с метотрексат, при който отговорът към предходно лечение с DMARD е бил недостатъчен. Cimzia® може да се прилага като монотерапия в случай на непоносимост към метотрексат или когато продължителното лечение с метотрексат е неподходящо. 

- умерен до тежък плакатен псориазис при възрастни, които са кандидати за системна терапия. 

Bimzelx (bimekizumab) при възрастни пациенти, е показан за лечение на:

-  умерено тежък до тежък плакатен псориазис, които са кандидати за системна терапия.

- тактивен псориатичен артрит с недостатъчен отговор или с непоносимост към едно или повече модифициращи болестта антиревматични лекарства (DMARDs), самостоятелно или в комбинация с метотрексат

- активен нерадиографски аксиален спондилоартрит с обективни признаци на възпаление, потвърдени с повишен C-реактивен протеин (CRP) и/или образно изследване с ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), които са с неадекватен отговор или с непоносимост към нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС)

- активен анкилозиращ спондилит, които са с неадекватен отговор или с непоносимост към конвенционалната терапия 

АЛЕРГОЛОГИЯ И НЕВРОЛОГИЯ

Xyzal® (levocetirizine)  е противоалергично лекарство за лечение на болестните прояви (симптомите), при възрастни и деца на възраст над 2 години, свързани с алергичен ринит (включително персистиращ алергичен ринит) и уртикария (копривна треска).

Zyrtec® (cetirizine) е антихистаминово лекарство за облекчаване на назалните и очните симптоми на сезонен и целогодишен алергичен ринит. Zyrtec®  е показан за облекчаване на симптомите на хронична идиопатична уртикария при възрастни и деца над 2 години.

Zyrtec-D® (cetirizine / pseudoephedrine) е показан за лечение на симптомите на сезонен и целогодишен алергичен ринит. Прилага се когато са необходими както противоалергичните свойства на цетиризинов хидрохлорид, така и активността на назалния деконгестант псевдоефедринов хидрохлорид. За възрастни и деца над 12 години.

Nootropil® (piracetam) се използва при възрастни за симптоматично лечение на психо-органичен синдром със следните прояви: нарушение на паметта, нарушения на вниманието и липса на мотивация, както и при лечение на вертиго. 
При деца за лечение на дислексия в комбинация с подходящи мерки, като говорна терапия.

Atarax® (hydroxizine hydrochloride) е предназначен за симптоматично лечение на тревожност при възрастни, пруритус както и при премедикация в хирургията.

 

Начало

Лекарствена безопасност

UCBCares-Медицинска информация